Fonduri SAPARD pentru 22 de localitati din Regiunea Centru, afectate de inundatiile din 2005

Un numar de 22 de localitati din Regiunea Centru vor beneficia de fonduri SAPARD pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatiile produse in aprilie-septembrie 2005.
Regiunea Centru este formata din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Cele mai multe localitati, in numar de noua, au fost selectate din judetul Mures. Acestea sunt: Brancovenesti, Iclanzel, Craciunesti, Cuci, Mica, Sanpaul, Stanceni, Viisoara si Vargata. Din judetul Alba vor beneficia de fonduri SAPARD sase localitati, respectiv Cricau, Horea, Metes, Mihalt, Sibot si Unirea. Celelalte sapte localitati provin din judetul Brasov, respectiv Comona, Moeciu si Parau, din judetul Harghita, comunele Mugeni si Simionesti, din judetul Covasna, comuna Chichis si din judetul Sibiu, localitatea Mosna.

Agentia SAPARD va putea acorda fonduri de aproximativ 120 de milioane de euro ca fonduri nerambursabile pentru refacerea infrastructurii in 161 de localitati afectate in proportie de peste 5 % de inundatiile de anul trecut. Consiliile Locale pot obtine pana la un milion de euro pentru refacerea drumurilor comunale si a sistemelor de alimentare cu apa si de canalizare.

La nivelul Regiunii Centru, formata din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, vor beneficia de fonduri un numar de 22 de Consilii Locale, care au depus cereri de finantare eligibile prin Programul SAPARD in anul 2002, dar pentru care nu au fost fonduri disponibile in acel moment.