Fonduri pentru continuarea proiectelor de infrastructură din Maramureş

Guvernul a alocat judeţului Maramureş peste 70 de milioane de lei pentru lucrări efectuate în baza ordonanţei de urgenţă nr.7 privind infrastructura şi pentru construcţia de săli de sport.
Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că o mare parte din fonduri urmează a fi atribuite localităţilor Săcălăşeni, dar şi oraşelor Şomcuta Mare şi Dragomireşti, localităţi care derulează proiecte de dezvoltare a infrastructurii. Altor localităţi urmează să li se aloce sume mai mici, deoarece lucrările sunt aproape de finalizare.

“Suma de 7 milioane de lei a fost alocată în şedinţa de Guvern care a avut loc luni, fiind aprobate fondurile pentru lucrări de infrastructură pe ordonanţa nr.7 şi pentru construcţia a noi săli de sport. Sumele cele mai importante vor merge spre localităţile Şomcuta Mare şi Săcălăşeni”, a spus Mircea Man . Oraşului Şomcuta Mare îi va reveni suma de 5,8 milioane de lei, localităţii Dragomireşti 5,8 milioane de lei, iar Săcălăşeni aşteaptă fonduri în valoare de 6,5 milioane de lei. Altor localităţi le-au fost alocate sume mult mai mici: 750.000 în Asuaju de Sus, 1,3 milioane – Baia Sprie, câte 2 milioane pentru Bogdan Vodă şi Botiza, 2,35 milioane lei – Budeşti, 2,5 milioane – Ieud şi Vişeu de Sus – 2 milioane.


‘Sunt proiecte aflate în derulare la Ministerul Dezvoltării şi ele sunt doar continuate. O parte dintre localităţi au cuprinse sume mai mici, pentru că sunt sume finale din proiect. Nu puteam să le acordăm mai mult pentru că atât era prevăzut în proiect’, a precizat preşedintele CJ Maramureş. La sălile de sport care urmează a fi construite în localităţile Asuaj, Bicaz, Copalnic, Mănăştur, Recea, Satulung, Dumbrăviţa, Groşi, Ieud, Strâmtura, Şomcuta Mare şi Târgu Lăpuş, sumele aprobate oscilează între 500.000 şi 1,5 milioane de lei. AGERPRES