Un proiect integrat prin care municipalitatea din Făgăraş doreşte să investească fonduri europene pentru modernizarea unei şcoli şi a 11 străzi, în lungime totală de 6,5 kilometri, a fost semnat joi, la Alba Iulia, de către primarul municipiului, Gheorghe Sucaciu, şi directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Simion Creţu.

Lucrările se vor finaliza peste trei ani, la sfârşitul lunii iulie 2022, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de către ADR Centru. Valoarea totală a proiectului „Modernizarea Şcolii Gimnaziale nr.7 şi a Reţelei de străzi urbane, în vederea creşterii calităţii vieţii în municipiul Făgăraş” este de peste 19,2 milioane de lei, din care peste 18,1 milioane de lei, adică aproximativ 3,9 milioane de euro, sunt fonduri nerambursabile. Aceşti bani se adaugă investiţiilor în valoare totală de peste 27 milioane de lei, deja demarate în acest oraş pentru reabilitarea Cetăţii şi pentru eficientizarea energetică a patru blocuri de locuinţe.

„Începând de acum doi ani, am demarat acest proces de investiţii, în primul rând pentru reabilitarea Cetăţii Făgăraşului, dar şi pentru reducerea consumurilor de energie la patru blocuri. Actuala cerere de finanţare este pregătită pentru modernizarea şcolii, dar şi pentru reabilitarea unui număr de 11 străzi. Lucrăm la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă din Făgăraş, pentru că oamenii au nevoie de străzi asfaltate, cu apă şi canalizare, confort în trafic, dar şi condiţii moderne pentru educaţia copiilor”, a declarat, potrivit comunicatului, primarul Gheorghe Sucaciu.

Prin intermediul proiectului se urmăreşte consolidarea şi reabilitarea clădirii existente a Şcolii Gimnaziale nr. 7 şi extinderea acesteia cu un nivel, dar şi realizarea dotărilor aferente, inclusiv cu un lift exterior, construirea unei noi săli de sport, activităţi completate cu reabilitarea şi modernizarea infrastructurii stradale pe 11 străzi, în lungime de peste 6,5 kilometri.

„Municipiul Făgăraş este unul dintre cele 45 de oraşe din Regiunea Centru care au depus proiecte pe Prioritatea de investiţii a Programului REGIO prin care se doreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei. (…). Oraşul este printre primele care beneficiază de fonduri nerambursabile pe acest domeniu şi va dovedi, la nivelul judeţului Braşov, că fondurile europene pot schimba în bine felul în care se dezvoltă comunităţile. (…). Oraşul şi întreaga sa zonă, Ţara Făgăraşului, se află pe un trend pozitiv şi investiţiile publice vor facilita dezvoltarea mediului de afaceri, în beneficiul întregii comunităţii locale”, a declarat, conform comunicatului, directorul general al ADR Centru. AGERPRES