Municipalitatea ieșeană a semnat contractele de finanțare pentru două proiecte privind modernizarea sistemului de termoficare. Este vorba despre o sumă totală de 7,3 milioane de lei, bani care au fost alocați de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru proiectele „Refacerea izolației magistralei de legătură 2×Dn 1100 dintre CET I și CET II” (4.946.670 lei), respectiv „Extinderea rețelei primare în vederea racordării de noi consumatori la SACET din Municipiul Iași” (2.333.330 lei). Ambele proiecte sunt incluse în Programul „Termoficare 2006 – 2020. Căldură și Confort”, sumele menționate fiind alocate pentru lucrările din acest an.

Proiectul „Refacerea izolației magistralei de legătură 2×Dn 1100 dintre CET I și CET II” prevede reabilitarea magistralei de legătură dintre CET I și CET II, printre obiective numărându-se și reducerea emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă. Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor aferente acestui proiect a fost semnat pe 8 decembrie 2017, iar pe data de 20 a aceleiași luni s-a emis ordinul de începere a lucrărilor. Valoarea totală a proiectului este de 27.451.716 lei (din care 30% sume de la bugetul local, iar 70% de la cel de stat).

Proiectul „Extinderea rețelei primare în vederea racordării de noi consumatori la SACET din Municipiul Iași” prevede extinderea sistemului de termoficare spre Bucium și Copou. În acest caz, licitația pentru încheierea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor a fost demarată pe 27 martie. În cadrul acestei proceduri au fost depuse două oferte, în prezent acestea fiind în etapa de evaluare. Valoarea totală a proiectului se ridică la 22.285.980 lei (din care 30% sume de la bugetul local, iar 70% de la cel de stat).