Fonduri italiene pentru retelele de distributie a gazului metan mehedintene

Firma italiana Dondi va investi circa 2 milioane de euro pentru executia a 15 kilometri retele de distributie gaz metan in Drobeta-Turnu Severin, a declarat presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Constantin Sarbulescu.
Prin aceasta investitie este posibila racordarea in cel mai scurt timp la magistrala de gaze naturale – executata deja pe o distanta de 75 kilometri intre punctul Turburea din judetul Gorj si Drobeta Turnu Severin – a zonei de sud a municipiului si a platformei industriale Halanga. Proiectul prevede ca in 2008 sa fie date in exploatare retele stradale de distributie pe alti 45 de kilometri.

“In scurt timp vom clarifica statutul terenului pe care urmeaza sa amplasam in perimetrul comunei Simian statia de reglare a presiunii gazelor naturale, astfel incat pana la sfarsitul lunii octombrie 2007 sa o si punem in functiune”, a afirmat Constantin Sarbulescu.

La randul sau, reprezentantul firmei italiene, Alessandro Reppele, a dat asigurari ca pana la sfarsitul acestui an, in pofida boicotului unor consilieri locali ai comunei Simian, severinenii isi vor bransa locuintele la gaz metan.

In opinia acestuia, conditia impusa de consilierii locali din Simian referitoare la cererea de atribuire in mod gratuit a unui teren in suprafata de doar 600 metri patrati, pe care se va construi statia de reglare si masurare a gazelor naturale, este “inacceptabila si imposibila”.

Italienii argumenteaza ca actionarul majoritar Mehedinti Gaz SA nu se poate asocia cu o unitate administrativa locala care nu pune la dispozitia investitiei altceva in afara de un teren a carui valoare este neinsemnata.