Consiliul Judetean Hunedoara se va adresa, cu un memoriu, Ministerului Transporturilor, pe tema lucrarilor prevazute sa inceapa la portiunea de autostrada dintre Deva si Orastie, a carei constructie s-a amanat de mai multe ori.
”Proiectul a fost amanat de doua ori, ultimul termen de incepere al lucrarilor fiind noiembrie 2007. Firma de consultanta nu a predat, nici acum, documentatia. Proiectul este finantat cu fonduri nerambursabile din Programul ISPA, in valoare de 130 milioane euro. Daca lucrarea nu va fi gata pana la 31 decembrie 2010, vom pierde acesti bani”, a declarat vicepresedintele CJ Hunedoara, Dorin Paran.

Potrivit acestuia, terenurile necesare constructiei portiunii de autostrada au fost expropriate in proportie de 65%, fapt care ar putea permite inceperea lucrarilor. De asemenea, descarcarea de sarcina arheologica a terenurilor este aproape finalizata. Vicepresedintele CJ Hunedoara a apreciat ca ministerul de resort trebuie sa urgenteze licitatia pentru desemnarea constructorului.

Portiunea de autostrada dintre Deva si Orastie face parte din culoarul 4 Pan-European si are o lungime de 32,8 kilometri. Valoarea investitiei este estimata la 200 milioane euro si este finantata in proportie de 75% din fonduri nerambursabile ale Programului ISPA, iar diferenta de la bugetul de stat.