Fonduri guvernamentale pentru comunitatile locale

Guvernul a aprobat in sedinta de pe 27 septembrie un pachet de masuri de sprijin financiar pentru mai multe comunitati locale.
Localitati din 12 judete vor beneficia de o suma totala de aproximativ 23,896 milioane de lei noi (circa 238 de miliarde de lei) pentru finantarea lucrarilor de reparatie a infrastructurii locale, a cladirilor in care functioneaza unele primarii si pentru sprijinirea populatiei dintr-o comunitate locala.

Bugetul municipiului Cluj-Napoca va fi suplimentat cu 5 milioane lei noi (50 miliarde lei vechi) pentru reabilitarea retelei stradale din centrul orasului. Lucrarile de reabilitare vor permite imbunatatirea conditiilor de circulatie, reducerea sau diminuarea poluarii si fluidizarea circulatiei. De asemenea, pentru refacerea drumurilor judetene, Guvernul a alocat bugetului judetului Cluj suma de 4,956 milioane lei noi (49,56 miliarde lei noi).

Guvernul a suplimentat cu 4 milioane lei noi (40 miliarde lei vechi) bugetul judetului Arges, pentru inlaturarea efectelor calamitatilor naturale. Banii vor fi utilizati pentru repararea podurilor, podetelor si a drumurilor judetene afectate de inundatii.
Municipiul Suceava a obtinut fonduri suplimentare de 1 milion de lei noi (10 miliarde lei vechi) pentru repararea strazilor. Deoarece municipiul Suceava nu are un drum ocolitor pentru dirijarea traficului greu, strazile municipiului sunt puternic deteriorate, iar fondurile locale sunt insuficiente pentru repararea si intretinerea acestora.

Guvernul a hotarat alocarea sumei de 1,150 milioane lei noi (11,5 miliarde lei vechi) pentru inlaturarea efectelor calamitatilor naturale produse in judetul Alba. Suma va fi distribuita bugetelor locale ale municipiului Aiud