Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot, a facut cunoscut ca in judet se afla in derulare sapte proiecte cu finantare europeana, in valoare totala de 55,4 milioane de euro, care au ca obiectiv imbunatatirea infrastructurii de apa si de drumuri.
„Pentru dezvoltarea judetului, in acest an a fost efectuata o emisiune de obligatiuni in valoare de 60 milioane lei, pentru finantarea a 34 de proiecte de infrastructura”, a precizat Molot intr-o declaratie facuta cu ocazia Zilei Judetului.

Doua dintre proiectele importante se refera la reabilitarea retelelor de apa si canalizare din Hunedoara si Deva, prin programul ISPA, precum si din cinci orase ale judetului, prin Programul SAMTID.

Alte proiecte cu finantare europeana vizeaza refacerea drumului care face legatura dintre orasul Lupeni si statiunea Straja si restaurarea castelului Magna Curia, din Deva. De asemenea, in acest an au fost initiate trei proiecte in parteneriat public-privat in valoare totala de 43,04 milioane lei. Acestea au ca obiect construirea unui deponeu ecologic in orasul Petrila si a doua microhidrocentrale pe conductele de alimentare cu apa ale localitatilor unedoara si Santamaria Orlea.