Primăria Brăila a accesat fonduri europene nerambursabile de peste 70 milioane de euro, fiind câştigate şase proiecte europene de anvergură pentru modernizarea transportului public din municipiu, potrivit informaţiilor furnizate de instituţie.

Proiectele accesate, în valoare totală de 71.769.545 euro, vizează modernizarea transportului electric pe principalele artere de circulaţie din oraş, achiziţia a 10 tramvaie noi şi a 11 autobuze electrice cu 11 staţii lente de încărcare şi trei staţii rapide de încărcare, modernizarea liniilor de tramvai şi amenajarea a sute de locuri de parcare, a unor piste pentru biciclete şi a zeci de mii de spaţii verzi.

Pentru modernizarea transportului electric pe cea mai importantă stradă din municipiul Brăila, B-dul Independenţei, bugetul alocat lucrărilor este de 15,5 milioane de euro, proiect pentru care Primăria Brăila a semnat deja contractul de proiectare şi execuţie lucrări.

Un alt proiect de anvergură este reprezentat de modernizarea transportului electric în zona Monument – Radu Negru, cu o finanţare de 13 milioane de euro, proiectul vizând modernizarea a 6,7 km de cale de rulare tramvai, a peste 2 km de carosabil, crearea de piste pentru biciclişti, plantarea a peste 350 de arbori şi amenajarea a peste 11.000 mp de gazon.

Se are în vedere, de asemenea, modernizarea sistemului e-ticketing al societăţii locale de transport în comun, SC Braicar SA, şi înfiinţare unei centru de control şi monitorizare a serviciului de transport local de călători. AGERPRES