Fonduri europene de 4 milioane euro pentru un parc de aventură amenajat la Galaţi

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a semnat un contract de finanţare europeană, de peste 4 milioane euro, pentru realizarea unui parc de aventură modern, amenajat la fosta Uzină de apă nr. 1, dezafectată încă din anul 2011, se arată într-o informare transmisă de biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, amenajarea parcului presupune realizarea unui playground cu plase colorate, suspendate şi tensionate, care poate fi acoperit cu sisteme de protecţie la intemperii, iar pardoseala va avea covor antitraumă.  De asemenea, vor fi instalate o tiroliană şi un tobogan cu mai multe canale şi se va amenaja un amfiteatru în aer liber. Parcul va avea spaţii verzi organizate între aleile carosabile, parcări, precum şi piste pentru biciclişti, mobilier urban, sisteme de supraveghere video şi wi-fi şi reţele pentru utilităţi.

Fosta Uzină de apă nr.1 a fost oprită după 139 de ani de activitate în anul 2011. Suprafaţa totală este de peste 47.000 de metri pătraţi, iar Consiliul Local a hotărât, în 2019, dezmembrarea acesteia în trei loturi. Lotul folosit pentru proiectul de regenerare urbană este în suprafaţă totală de 15.600 metri pătraţi, din care peste 14.000 metri va fi spaţiu verde.

Valoarea totală a proiectului este de 19.330.158,88 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 19.267.850 lei, contribuţia de la bugetul local fiind de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv 385.357 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 2 ani.  Proiectul “Regenerare urbană zona Uzina de apă nr. 1- etapa I” se derulează prin Programul Operaţional Regional. AGERPRES