Fonduri europene de aproximativ 21 de milioane de euro au fost atrase în ultimii ani de autorităţile locale din municipiul Blaj, în special pentru extinderea canalizării şi staţia epurare, pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi infrastructura rutieră.

”În cadrul unei întâlniri avute, la acest sfârşit de săptămână, de primarul Gheorghe Valentin Rotar cu reprezentanţi ai presei, edilul a subliniat că administraţia publică locală s-a concentrat în ultimii ani pe reabilitarea străzilor, crearea de noi locuri de parcare şi reamenajarea spaţiilor verzi. Dacă în 2005, în municipiul Blaj existau doar 43 de străzi asfaltate, în prezent doar 13 au mai rămas nemodernizate dintr-un total de 135 de străzi”, a precizat primarul.

De menţionat că banii europeni atraşi pentru reabilitarea infrastructurii rutiere se ridică la 2,1 milioane de euro. Valoarea investiţiilor efectuate în modernizarea oraşului în cursul anului trecut s-a ridicat la 7 milioane de euro. Un milion şi jumătate de euro s-au investit în refacerea centrului istoric, proiect realizat în asociere cu Consiliul Judeţean Alba.

Lucrările, care au debutat în 2009 şi se vor finaliza luna viitoare, au constat în refacerea faţadelor într-un stil unitar, asigurarea unui nou sistem de iluminare, construirea de alei noi cu pavaj cubic din piatră, gazonare, plantarea de arbuşti şi flori. Centrul istoric cuprinde Piaţa 1848 şi străzile Astra, Petru Pavel Aron, Timotei Cipariu şi Mitropolit Vancea, având o suprafaţă de aproape 14.300 de metri pătraţi. AGERPRES