Consiliul Judeţean Hunedoara va beneficia de fonduri în valoare de 3,65 milioane lei pentru derularea proiectului de închidere definitivă a gropii de gunoi din oraşul Uricani, contractul de finanţare fiind semnat la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu de către administratorul public al judeţului, Costel Avram.

Groapa de gunoi din oraşul Uricani fost declarată neconformă şi, potrivit cerinţelor Uniunii Europene, trebuie închisă definitiv până la finalul anului 2020, în caz contrar comunitatea locală riscând sancţiuni.

„Pentru că ne dorim să sprijinim comunităţile locale, aşa cum am procedat şi în alte situaţii, am preluat la CJ Hunedoara responsabilitatea acestui proiect, pe care-l vom duce la bun sfârşit, până la termenul stabilit. Ceea ce este şi mai important este faptul că am reuşit să atragem finanţare integrală pentru acest obiectiv de la Administraţia Fondului de Mediu, astfel încât nu doar că evităm sancţiunile pentru Primăria Uricani, dar nici nu facem cheltuieli din bugetul CJ Hunedoara pentru a realiza acest proiect obligatoriu”, a declarat administratorul public al judeţului Hunedoara.

CJ Hunedoara a adoptat, într-o şedinţă extraordinară, două hotărâri care vizează închiderea depozitului neconform de deşeuri menajere din oraşul Uricani. În cadrul acestui proiect vor fi executate lucrări pentru etanşeizarea suprafeţei depozitului de deşeuri nepericuloase. De asemenea, va fi realizat un strat de egalizare din deşeuri provenite din demolări. Lucrările de amenajare ale deponeului vor include, între altele, operaţiuni pentru eliminarea gazelor, drenaje şi plantarea de vegetaţie rezistentă la eroziune. AGERPRES