Vicepresedintele PNL, Gheorghe Flutur, a cerut liberalilor din Consiliul Judetean Suceava sa convoace de urgenta o sedinta a deliberativului in care sa fie supuse atentiei o serie de proiecte de hotarire privind alocarea de fonduri pentru repararea infrastructurii lovite de recentele inundatii.
Flutur le solicita consilierilor sa renunte la concedii, deoarece apreciaza ca ei trebuie sa fie preocupati de problema vizind inlaturarea efectelor inundatiilor, si sa accepte acordarea de resurse financiare pentru refacerea drumurilor si podurilor afectate. Vicepresedintele PNL a apreciat ca in aceeasi sedinta a Consiliului Judetean ar trebui stabilit un calendar de actiuni care sa prevada realizarea de indiguiri in zone cu mare grad de pericol, precum si executarea de lucrari de corectare a torentilor.

Apelul liberalilor a venit intr-un moment in care presedintele CJ, Gavril Marza, este in concediu de odihna. Zece localitati sucevene au fost afectate de inundatii in ultimele zile, iar cele mai grave situatii s-au inregistrat in satul Gainesti din comuna Slatina si in Voronet.