Vicepreşedintele PNL, deputatul Florin Roman, consideră că amendamentele la Legea administraţiei publice locale discutate de PSD şi UDMR ar trebui supuse votului Parlamentului, pentru ca acestea să nu mai poată fi adoptate cu alt prilej, se arată într-un comunicat al parlamentarului liberal.

PNL solicită PSD să supună votului Parlamentului amendamentele controversate negociate cu UDMR, pentru a le respinge. Amendamentele controversate la Legea administraţiei publice locale, negociate de PSD cu UDMR, în schimbul susţinerii moţiunii de cenzură, continuă să fie o bombă amorsată în Parlament. PNL solicită PSD să pună pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor amendamentele care au stârnit atâtea dezbateri la nivelul opiniei publice, pentru a elimina spectrul adoptării pe furiş a acestora, aşa cum ne-a obişnuit principalul partid aflat la guvernare„, precizează deputatul PNL Florin Roman, în comunicat.

Conform deputatului liberal, liderii PSD ar fi căzut de acord, în discuţiile cu UDMR, ca în localităţile în care sunt minorităţi în proporţie de 15% să poată fi utilizată limba maternă în instituţiile oficiale. Legea s-ar fi aplicat şi în cazul consiliilor locale şi judeţene unde ponderea consilierilor de la o anumită minoritate ar fi fost mai mare de 15%.

Parlamentarul PNL susţine că un alt amendament ar fi permis arborarea unor însemne ale minorităţilor naţionale, alături de cele ale statului român, dacă ponderea acestora ar fi de peste 15%.

„Pentru a elimina posibilitatea adoptării peste noapte a acestor amendamente, cerem punerea acestor modificări pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, pentru a putea să ne exprimăm prin vot pe această temă, care a iscat o dezbatere amplă printre români”, conchide deputatul Florin Roman. AGERPRES