Premierul Florin Cîţu a declarat că în zilele următoare va continua discuţiile în vederea accelerării campaniei de vaccinare, urmând să aibă întâlniri pe această temă cu prefecţii, cu primarii, şefii de CJ-uri, dar şi la nivelul Ministerului Educaţiei.

Şeful Executivului a menţionat, pe acelaşi subiect, întâlnirile avute în zilele trecute cu reprezentanţii mediului de afaceri şi ai cultelor religioase.

„Voi avea în zilele următoare discuţii cu prefecţii, cu (…) primarii, cu preşedinţii consiliilor judeţene, voi discuta şi cu Ministerul Educaţiei, pentru că e nevoie de toată lumea să se implice. Profesorii, în zonele rurale… Ştiţi foarte bine că liderii sau persoanele în care lumea are încredere sunt medic, profesor, preot, primar şi aşa mai departe, medicul de familie, dacă există în acea zonă. Deci, vom folosi toate aceste resurse”, a afirmat Florin Cîţu la Palatul Victoria, întrebat ce vor face guvernanţii pentru accelerarea campaniei de vaccinare în vederea atingerii ţintei de 5 milioane de persoane imunizate până la finele lunii mai.

El a adăugat că marţi a avut o întâlnire foarte bună şi cu asociaţiile de pacienţi, precizând că acestea şi-au anunţat implicarea în campania de vaccinare. „ONG-uri, UNICEF, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, mergem pe toate fronturile pentru a ne asigura; şi, iarăşi spun, această ţintă de 5 milioane şi cea de 10 milioane nu reprezintă un moft, doar aşa, de a face un titlu de glorie. Nu, reprezintă un prag important pentru noi de a ne apropia, de a reveni la normalitate. E important pentru fiecare dintre noi să înţelegem că dacă vrem să revenim la normalitate, la viaţa pe care o aveam înainte de pandemie, trebuie să ne vaccinăm. Am pus aceste ţinte care coincid cu sezonul estival, cu perioada de vacanţe, în care cu toţii eram mai relaxaţi şi ne doream, ne dorim să revenim la această normalitate, şi eu cred că vom putea să revenim, aşa cum văd eu lucrurile”, a mai afirmat Cîţu. AGERPRES