Mai mulţi producători coreeni s-au întâlnit, luni, la Cluj, cu oameni de afaceri români, în cadrul unui eveniment organizat de Primărie, în încercarea de a identifica oportunităţi de schimburi comerciale între cele două părţi. Firmele coreene, care provin din oraşul Suwon (Coreea de Sud), sunt interesate şi de un proiect al municipalităţii privind înfiinţarea unui centru IT&C.

”Există posibilitatea ca firme din oraşul Suwon, care este înfrăţit cu Cluj-Napoca de 11 ani, să vină la Cluj pentru a face produse cu marca Uniunii Europene. Este o oportunitate de a veni prin intermediul viitorului Centru de IT&C care va fi înfiinţat în cartierul Lomb”, a spus primarul Sorin Apostu.

El a explicat că în principiu Centrul IT se va construi în funcţie de calendarul negocierilor cu firmele coreene şi a susţinut că în luna octombrie vor fi parafate mai multe acorduri. Primarul a mai specificat că centrul IT va fi deschis oricăror firme care doresc să vină acolo, nu doar celor coreene. Şeful departamentului de relaţii internaţionale al Primăriei Suwon, Yeo Ryun, care a însoţit delegaţia de oameni de afaceri coreeni, a declarat că România, pentru ei, poate fi o poartă de intrare în Europa. ”Firmele din Suwon au planuri pe termen lung, inclusiv de începere a producţiei la Cluj.


Momentan, ne concentrăm pe obţinerea de informaţii despre Cluj, despre oportunităţile de afaceri de aici, şi cum să ne îndeplinim acest scop, de a începe producţia. Întâi, Clujul trebuie să ajungă să fie cunoscut în Coreea de Sud, iar apoi firmele coreene vor veni la Cluj”, a explicat Yeo Ryun. Firmele prezente la Cluj activează în domeniul industriei electronice, al construcţiilor şi al energiei. AGERPRES