Consiliul Judeţean Bihor mai aşteaptă, până în 29 noiembrie, firme de arhitectură să se înscrie pentru a proiecta viitorul centru cultural multifuncţional din Oradea, până în prezent fiind depuse 9 proiecte.

„Centrul cultural multifuncţional este o investiţie importantă pentru judeţul Bihor. Aşteptăm firmele să participe, să vină cu idei şi proiecte îndrăzneţe pentru acest centru cultural care va găzdui diverse evenimente şi întâlniri, de la concerte şi spectacole, la congrese de medicină şi întâlniri de afaceri. Cei interesaţi ne pot contacta pentru clarificări sau vizite în teren”, a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Călin Gal.

Potrivit unui comunicat de presă al CJ, viitorul centru cultural va fi situat într-un perimetru central din Oradea, în zona Muzeului Ţării Crişurilor.

Centrul va avea o sală cu o capacitate de cel puţin 1.000 de locuri şi două săli cu o capacitate de câte 300-400 de locuri, putând fi compus din una sau două clădiri, în funcţie de viziunea concurentului. Valoarea estimată a proiectului este de 15 milioane de euro, acesta fiind propus spre finanţare ca proiect strategic în următorul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene.

Depunerea proiectelor se va face până pe data de 29 noiembrie, ora 23,30, urmând jurizarea acestora.

Juriul va selecta proiectele câştigătoare în funcţie de următoarele criterii:

(1) creativitate, originalitate şi calitate arhitecturală/ urbanistică/ funcţională/ peisagistică – maxim 55 puncte,

(2) viabilitate, raţionalitate şi sustenabilitate – maxim 30 de puncte,

(3) atingerea obiectivelor propuse prin temă – maxim 10 puncte şi

(4) calitatea şi claritatea reprezentării ideilor – maxim 5 puncte.

Premiile acordate sunt: premiul I – valoarea contractului de proiectare, în limita a 3% din valoarea devizului estimativ general al proiectului câştigător, premiul II – 40.000 lei, premiul III – 25.000 lei, menţiuni pentru locurile 4 şi 5 şi diplome de participare pentru toţi cei care s-au înscris.

Informaţiile despre concurs sunt disponibile pe site-ul Consiliului Judeţean Bihor, pe pagina https://www.cjbihor.ro/centrucultural/. AGERPRES