sigla kober.jpgDeclara D-l Florin Amarandei, Executive Manager Kober > intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National www.administratie.ro

– Domnule Executive Manager, KOBER este cunoscuta in Romania ca fiind primul mare producator de produse peliculogene si rasini sintetice. Care credeti ca sunt aspectele care au stat la baza acestei performante?

– Nu se poata obtine performanta in nici un domeniu fara munca. Foarte multa munca. Baza oricarui succes este efortul si dedicarea. La aceasta temelie se adauga valorile cultivate de catre firma noastra: creativitatea, toleranta, onestitatea, determinarea si disciplina.

Care este segmentul de produse care a inregistrat cele mai mari vanzari?

– Firma KÖBER SRL produce cea mai extinsa si completa gama de vopsele din Romania, acoperind toate subsegmentele pietei de lacuri si vopsele. In portofoliul nostru de produse se numara:

a) produse decorative: produse destinate atat firmelor de constructii, cat si utilizatorului amator (DIY). Aceasta gama cuprinde: lacuri, lacuri pentru lemn, grunduri pentru lemn si metal, emailuri decorative, vopsele decorative, vopsele lavabile, tencuieli decorative, produse pentru obtinerea unor efecte speciale de decorare. Produsele decorative au cea mai mare pondere in cifra de afaceri a firmei reprezentant peste 50% din cifra de afaceri.

b) vopsele industriale si marine: sunt produse destinate utilizatorilor industriali si dedicate protectiei suprafetelor metalice.

c) produse pentru lemn: sunt produse destinate firmelor specializate in prelucrarea lemnului.

d) vopsele pulberi: suntem singurul producator roman al acestei game de vopsele de inalta tehnologie.

e) produse auto: produse destinate retusului auto.

In afara de vopsele, firma KÖBER SRL actioneaza si pe piata centralelor termice. Pentru aceasta piata s-a dezvoltat brandul MOTAN. In acest moment se gasesc in fabricatie un numar de 18 tipuri de centrale termice, de la centrale pe gaz cu schimbatoare bitermice pana la centrale in condensatie si boilere. Centralele MOTAN se bucura de un bun renume datorita fiabilitatii lor recunoscute si service-ului de foarte buna calitate, cu preturi foarte atractive pentru piesele de schimb


– Care sunt cei mai importanti colaboratori pe plan intern si extern ai Kober?

– Asa cum puteti constata vizitand site-ul nostru, www.kober.ro, firma noastra acopera intregul teritoriu national printr-o retea de distributie puternica si completa. De asemenea, veti obtine si informatii legate de exporturile noastre in Ungaria, Republica Moldova, Slovacia, precum si in multe tari din zona continentului asiatic


– Vorbiti-ne, va rog, putin despre misiunea si valorile promovate de compania dumneavoastra?

– Ne dorim, in primul rand, sa fim parteneri cat mai buni si seriosi atat pentru clientii nostri, cat si pentru angajatii si furnizorii nostri. Ne dorim sa avem clienti multumiti care sa foloseasca intotdeauna produsele noastre. Suntem membrii seriosi si responsabili ai comunitatii in care ne desfasuram activitatea. Toate aceste dorinte ale noastre nu se pot indeplini pe termen lung daca nu obtinem si profit din activitatea economica pe care o desfasuram.

– Care sunt prioritatile companiei pentru aceasta perioada, avand in vedere contextul economic existent?


– Datorita perioadei dificile care a lovit intr-o masura deosebita sectorul constructiilor cu impact direct si puternic asupra activitatii firmei KÖBER SRL, prima noastra grija este sa ne mentinem echilibrul financiar si, mai ales, sa gestionam foarte atent cash-flow-ul firmei.