Societatea comercială de transport urban din municipiul Giurgiu a reuşit achitarea datoriilor pe care le avea şi va reveni pe piaţă prin accesarea unui proiect cu finanţare europeană prin care vor fi introduse în oraş autobuze electrice sau care vor folosi combustibil ecologic, a declarat primarul Nicolae Barbu.

„La Tracum a fost vorba de o neglijenţă a conducerii economice. Pentru că aveau datorii foarte mari la bugetul statului, în 2012 am reuşit să facem o eşalonare şi suma aceea de 700.000 de lei, care era datorie la finanţe, să fie achitată eşalonat. (…) Le scoseseră autobuzele şi clădirea la vânzare şi am zis că decât să-i vândă pe nimic, mai bine îi declarăm noi în reorganizare voluntară. Acum au ieşit din reorganizare, şi-au plătit toate datoriile, au vândut ceva teren din curtea societăţii, în zonă preţurile au fost bune şi au ieşit mai repede din datorii şi au mai rămas şi cu clădire şi cu teren. (…) Acum, prin Tracum vom face proiectul cu finanţare europeană, deci cu firma Primăriei”, a spus Nicolae Barbu.

Edilul a mai menţionat că în această lună, după ce se vor face înregistrările la Registrul Comerţului, se va demara procedura de achiziţie şi încredinţarea transportului local în municipiul Giurgiu către societatea Primăriei, ulterior putând fi depuse proiectele pe axa 4 pentru Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile-Dezvoltarea şi eficientizarea transportului public nepoluant.

Totodată, el a mai spus că anul viitor se va face licitaţia cu „termen de predare în primăvara anului 2020” şi atunci expiră şi contractul cu actuala firmă de transport local şi „vor fi achiziţionate mijloace de transport în comun cu combustibil ecologic” cu care firma Primăriei Giurgiu, Tracum, va opera în oraş din acel moment.

În prezent, transportul în comun în municipiul Giurgiu se face cu microbuze de aproximativ 20 de locuri. AGERPRES