Firma Dalli Exim a renuntat, marti, la procesul intentat impotriva municipalitatii pentru preluarea in administrare a celor 11 amplasamente de locuri de parcare aflate in centrul Capitalei, au declarat reprezentanti ai Primariei Capitalei.

„Cei de la Dalli au avut astazi infatisare la proces in dosarul 28743/3.2009 pentru 11 amplasamente preluate in prima faza de municipalitate si au renuntat la proces”, au spus acestia.

Administratorul firmei, Radu Jianu, si reprezentantul muncitorilor, Cornel Docea, au fost primiti, marti, de primarul general al Capitalei, pentru a discuta pe marginea locurilor de munca ale angajatilor Dalli. Jianu a declarat, la finalul intalnirii, ca Dalli este dispusa sa sustina transferul muncitorilor sai catre serviciul Primariei Capitalei, prin orice semnatura care eventual ar trebui data. In ceea ce priveste rezilierea contractului, Radu Jianu a aratat ca problema se va rezolva in instanta.

Compania Dalli Exim a anuntat, marti, ca a formulat o cerere de chemare in judecata impotriva Consiliului General al Municipiului Bucuresti, reprezentat de primarul general, solicitand sa se constate legalitatea si valabilitatea contractului nr. 20/1995, incheiat cu CGMB, privind administrarea locurilor de parcare cu plata din centrul orasului, si prelungit printr-un act aditional in 2005. De asemenea, Dalli mentioneaza intr-un comunicat de presa dat publicitatii ca a formulat si o plangere penala cu privire la savarsirea infractiunii de „abuz in serviciu contra intereselor persoanelor”, impotriva primarului general al municipiului Bucuresti, Sorin Mircea Oprescu, precum si impotriva secretarului general al municipiului Bucuresti, Tudor Toma. Plangerea penala, precizeaza sursa citata, face referire la dispozitia de primar nr. 948/16 iunie 2009, care nu ar respecta prevederile legislatiei in vigoare, intrucat a fost pusa in executie inainte de a fi comunicata prefectului si adusa la cunostinta opiniei publice si persoanelor interesate, in termen de 5 zile.