baia-mare_aeroport.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a declarat că finanţarea lucrărilor de modernizare a Aeroportului Internaţional Baia Mare nu s-a pierdut, ci urmează a fi „refazată”. Valoarea investiţiei, ce prevede prelungirea pistei şi alte lucrări de infrastructură aeroportură, a fost estimată la peste 11 milioane euro.

„Consider că nu trebuie să confundăm refazarea cu imposibilitatea finanţării. Proiectele cu valoare sub 50 milioane de euro vor putea fi finanţate în condiţiile stabilite la nivel ministerial. Cum lucrările de modernizare a aeroportului nu s-a finalizat la termenul iniţial de 31 decembrie 2015, iar în relaţia României cu UE acest proiect a fost declarat nefuncţional, termenul de finalizare pentru acesta va fi de 31 decembrie 2019. Într-un cuvânt, finanţarea lucrărilor de modernizare a pistei n-au fost pierdute, aşa cum au înţeles greşit unii consilieri şi politicieni locali”, a spus Zamfir Ciceu.

De asemenea, preşedintele CJ Maramureş a arătat că viitorul investiţiei depinde de modul cum Guvernul abordează această investiţie. „Categoric, din acest moment, decizia în cazul lucrărilor la aeroport este la nivel guvernamental(…) Dezvoltarea este extrem de importantă pentru judeţul Maramureş – şi aici avem în vedere noi oportunităţi de afaceri, rute aeriene interne şi externe noi- dar şi o mai mare deschidere spre piaţa internă şi cea europeană a traficului de pasageri şi marfă având ca destinaţie Baia Mare(…). Deci, lucrările de modernizarea a Aeroportului Internaţional Baia Mare n-au fost abandonate sau blocate. E un proiect început care va fi terminat în alte condiţii de finanţare decât cele iniţiale şi asta din cauza unor contestaţii şi neîncadrări în termenele stabilite de finanţator”, a spus Zamfir Ciceu.
Aeroportul internaţional Baia Mare a intrat în reparaţii în luna decembrie a anului 2015, moment în care toate zborurile interne şi externe au fost suspendate, iar pasagerii din judeţ au fost orientaţi spre aeroporturile apropiate, Satu Mare şi Cluj Napoca. AGERPRES