Finanţare pentru strategia de dezvoltare a Clujului

Consiliul Judeţean Cluj a reuşit să obţină suma necesară pentru elaborarea strategiei de dezvoltare a judeţului pe perioada 2014-2020. Potrivit unui comunicat de miercuri al CJ Cluj, suma obţinută pentru proiect este de peste 620.000 de lei.

“Proiectul depus la MAI, Direcţia pentru Dezvoltarea Capacităţii Administrative, solicita finanţare prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative, în cadrul cererii de proiecte 2009. Proiectul a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj 169/31.08.2009. Bugetul total al proiectului este de 682.851,24 lei, din care 669.194 (98%) obţinuţi prin finanţarea accesată, cofinanţarea Consiliului Judeţean Cluj fiind de 13.657 lei (2%)”, se menţionează în comunicat.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, consideră că finanţarea obţinută este importantă cu atât mai mult cu cât nu va afecta bugetul propriu.

“Este important faptul că am obţinut această finanţare deoarece elaborarea strategiei pentru perioada următoare va fi realizată fără a greva bugetul propriu. În acelaşi timp, este un nou proiect câştigat de judeţ, pentru administraţia judeţeană fondurile structurale reprezentând o sursă de finanţare pe care nu o neglijăm. Urmează ca zilele acestea să transmitem Ministerului Administraţiei şi Internelor documentele necesare redactării contractului de finanţare, care urmează să fie semnat imediat după finalizarea acestuia”, a precizat, în cadrul comunicatului, Alin Tişe. Printre altele, proiectul îşi propune să identifice nevoile reale de dezvoltare de la nivel local, pe o bază consultativă, definirea direcţiilor de acţiune strategică şi transpunerea lor într-un portofoliu de proiecte. AGERPRES