Finanţare nerambursabilă de aproape 23,5 milioane euro, obţinută de Primăria Târgu Mureş pentru 32 de autobuze electrice

Primăria Târgu Mureş a anunţat că a obţinut o finanţare nerambursabilă în valoare totală de aproximativ 23,5 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 pentru achiziţionarea a 32 de autobuze electrice cu o lungime de 12 metri fiecare.

“Proiectul privind achiziţia a 32 de autobuze electrice de 12 metri lungime prinde contur. Primăria Târgu Mureş a obţinut finanţare nerambursabilă în valoare totală de aproximativ 23,5 milioane de euro, din care contribuţia municipiului este în procent de 2%. Ca urmare, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în parteneriat cu experţii Primăriei Târgu Mureş au demarat achiziţia publică pentru autobuzele finanţate, inclusiv pentru staţiile de încărcare electrică a acestora. Astfel, pe liniile 4, 18, 12, 17, 20, 23 vor circula autobuze ecologice, fără emisii de CO2 în oraş”, au arătat reprezentanţii Primăriei Târgu Mureş.

Potrivit sursei citate, tot în faza de contractare se află şi un alt proiect privind achiziţionare a 15 autobuze electrice de 10 metri, care vor circula pe liniile 10, 30, 43, valoarea totală a proiectului fiind de 9,2 milioane de euro, din care Primăria Târgu Mureş va contribui cu 2%.

“De asemenea, în stadiul de precontractare se află şi proiectul de achiziţionare de autobuze hibrid, conform căruia Primăria Târgu Mureş va obţine finanţare pentru 38 de bucăţi (Diesel şi Electric). Autobuzele vor circula pe rutele 6, 10B, 14, 16, 19, 27, 44, 30B. Autobuzele vin cu o altă investiţie, la rutele existente se vor adăuga alte şapte trasee noi care urmează a fi înfiinţate. Valoarea totală a acestui proiect este de 21,9 milioane de euro, din care municipalitatea participă cu o finanţare de 2%”, au mai precizat reprezentanţii Primăriei Târgu Mureş. AGERPRES