Finantare europeana pentru strazile din municipiul Botosani

flutur_catalin2009.jpgPeste 13 kilometri de strazi din municipiul Botosani vor fi reabilitati si modernizati, pana in 2011, in baza unui proiect cu finantare europeana in valoare de 43,6 milioane de lei. Proiectul este finantat in cadrul Programului Operational regional 2007- 2013, axa prioritara 2 – “Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale”.

“85% din finantare este asigurata de Fondul European de Dezvoltare Regionala, 13% este asigurata de guvern, iar restul de 2% din fondurile proprii ale municipiului. Sunt niste bani care au venit in Botosani in urma unei munci asidue”, a afirmat, joi, cu prilejul lansarii oficiale a proiectului, primarul Catalin Flutur.

Fondurile vor permite refacerea partii carosabile si a trotuarelor, iar, pe portiunile care permit, se va realiza extinderea suprafetei carosabile de la trei la patru benzi. De asemenea, in proiect vor fi create piste pentru biciclisti, vor fi montate noi indicatoare rutiere si vor fi amenajate noi spatii verzi pe intreg traseul. Proiectul are ca scop modernizarea infrastructurii de transport locale in vederea deturnarii traficului greu, cresterii gradului de siguranta a circulatiei, reducerea timpului de calatorie prin fluidizarea traficului, dar si reducerea poluarii.