Finanţare europeană de 2 milioane de euro pentru un parc de 4,7 hectare în municipiul Arad

Primăria Arad a obţinut o finanţare europeană nerambursabilă de două milioane de euro pentru realizarea unui parc de agrement în municipiu, pe malul Mureşului, pe o suprafaţă de 4,7 hectare, contractul de finanţare fiind semnat, pe 7 august, la sediul instituţiei. Primarul interimar al municipiului, Călin Bibarţ, a declarat că zona de agrement va fi amenajată în cartierul Micălaca 300, pe malul râului Mureş.

“Pe o suprafaţă de 4,7 hectare se prevede realizarea de locuri de joacă pentru copii, locuri de socializare pentru vârstnici, terenuri de sport, locuri pentru picnic, alei pietonale, piste de biciclete, mobilier urban şi parcări înierbate. Totodată, se vor planta arbori şi arbuşti ornamentali, gard viu, gazon şi se va realiza un sistem de irigaţii”, a declarat primarul.

Valoarea investiţiei este de peste două milioane euro, din care 98% reprezintă fonduri europene nerambursabile accesate prin Programul Operaţional Regional.

Contractul de finanţare a fost semnat, miercuri, de primarul Aradului, anterior fiind semnat de conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest. “Arădenii se vor putea bucura de încă un loc de relaxare şi de petrecere a timpului liber. Lucrările vor începe anul viitor, pentru că în perioada imediat următoare lansăm procedurile de atribuire prin licitaţie a contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor”, a mai declarat primarul. AGERPRES