Un campus pentru învăţământul profesional de tip dual va fi construit în municipiul Arad, cu o finanţare de peste 154 de milioane de lei, cea mai mare parte a banilor fiind obţinuţi de municipalitate prin PNRR.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a declarat că aprobarea proiectului depus prin PNRR „reprezintă un pas important în asigurarea unui sistem de educaţie de înaltă performanţă în Arad”. „Învăţământul dual reprezintă o prioritate pentru acest oraş, asigurând continuitatea forţei de muncă pentru agenţii economici, dar şi o profesie necesară pentru tineri”, a spus Bibarţ.

Proiectul face parte din Componenta 15, Programul-pilot pentru dezvoltarea consorţiilor regionale pentru învăţământ dual, iar finanţarea totală se ridică la 154.563.570 lei (TVA inclus).

Contribuţia municipiului Arad la construirea campusului este de 17.071.403 lei (TVA inclus).

Pentru acest proiect, Primăria Arad a pus la dispoziţie un teren în suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi, situat în partea de nord a oraşului, în apropierea centurii rutiere (DN 7), respectiv poziţionat între strada Câmpul Liniştii şi Calea 6 Vânători.

Se are în vedere construirea unor clădiri eficiente din punct de vedere energetic, care vor cuprinde spaţii de învăţământ, spaţii de cazare, cantine, baze sportive, săli de lectură, bibliotecă, centru media, ateliere de practică, spaţii de recreere ce vor deservi liceele şi instituţiile de învăţământ superior de stat.

Finalizarea proiectului este estimată pentru anul 2026. AGERPRES