tabuleac_mihai_.jpgConsiliul Judeţean Botoşani urmează să implementeze un sistem de management integrat al deşeurilor, în baza unui proiect în valoare de 33 de milioane de euro, finanţat de Uniunea Europeană, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac.

Potrivit acestuia, proiectul urmăreşte realizarea unui depozit ecologic pentru deşeuri la nivelul întregului judeţ, care să îndeplinească normele europene.

„Toate sunt pregătite pentru a se semna contractul de finanţare. Din clipă în clipă aştept să fiu convocat la Ministerul Mediului pentru semnare. Este vorba despre o investiţie extrem de importantă pentru judeţ. Valoarea contractului, fără TVA, depăşeşte 143 de milioane de lei”, a afirmat Ţâbuleac.

În baza aceluiaşi proiect, finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu, vor fi închise depozitele neconforme din municipiile Botoşani şi Dorohoi şi va fi realizat noul depozit de pe raza localităţii Victoria din comuna Stăuceni. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi construite noi rampe de colectare dotate cu echipamente care să permită colectarea selectivă a deşeurilor şi vor fi achiziţionate mijloace auto pentru transportul deşeurilor. AGERPRES