Daniel Matasaru, vicepresedintele filialei iesene a PC, a fost desemnat candidat la alegerile pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean.
Vicepresedintele PC Iasi, Daniel Matasaru, in varsta de 30 de ani, este cel mai tanar candidat la Consiliul Judetean. El sustine ca a decis sa candideze la aceasta functie intrucat judetul se afla intr-o continua saracie, cu toate ca este un oras european.

„Desi am intrat in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, dupa un an si jumatate, judetul Iasi se zbate in continuare la limita saraciei. Drumurile sunt la fel de proaste, majoritatea comunelor inca se afla in stadiul de studiu de fezabilitate, iar tinerii din judet sunt plecati in continuare in strainatate. Iesenii merita o soarta mai buna, iar fondurile europene de care tot vorbim mereu trebuie sa isi gaseasca un corespondent dinamic la nivelul autoritatilor locale, altfel riscam sa le pierdem definitiv, in favoarea altor tari membre”, a declarat Daniel Matasaru.

Matasaru afirma ca este increzator in sansele sale, avand in vedere ca nu exista conturat inca un favorit clar pentru castigarea presedintiei CJ.

Daniel Matasaru, inginer electronist, este in politica de patru ani. De anul trecut, el este si asistent universitar la Facultatea de Electrotehnica si Telecomunicatii, din cadrul Universitatii Tehnice „Gh. Asachi” din Iasi.

Pentru postul de presedinte al Consiliului Judetean si-au mai anuntat candidatura fostul ambasador al Romaniei in Cuba, social democratul Constantin Simirad, si senatorul Dan Carlan, presedintele PD-L Iasi. Liberalii afirma ca isi vor anunta candidatul la 5 aprilie. O alta posibila candidatura este cea a actualului presedinte al CJ, social democratul Lucian Flaiser.