Fiecare primarie din judetul Botosani va trimite un functionar la un curs de perfectionare in domeniul atragerii de finantari post-aderare.
In acest sens, institutia prefectului a incheiat cu Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit un protocol privind organizarea unei sesiuni de pregatire profesionala privind atragerea de fonduri europene dupa 1 ianuarie 2007.

„Functionarii vor invata cum se intocmeste o cerere de finantare, cum se face un studiu de fezabilitate, cum se realizeaza un dosar de achizitii sau un dosar tehnic pentru accesarea de proiecte europene. Dorim ca fiecare primarie sa aiba un om pregatit pentru asa ceva, pentru ca este vital pentru comunitatea locala”, a declarat prefectul Cristian Roman.

Cursurile, care vor fi gratuite, vor avea loc in perioada 9-13 octombrie si vor fi sustinute de experti ai Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit. Totodata, cursuri similare vor fi predate si preotilor din Protopopiatul Botosani, care au incheiat un parteneriat cu autoritatile locale in vederea participarii, in comun, la proiectele de dezvoltare a comunitatii cu finantare europeana.