Este opinia lui Laurentiu Condreanu, Director de Productie al companiei Universal Steel Construct.

Laurentiu Condreanu, Director de Productie al companiei Universal Steel Construct Bucuresti, considera ca de la inceputul anului piata constructiilor din Romania a inregistrat un ritm descendent.
„In primul semestru al acestui an, apreciez ca volumul lucrarilor de pe piata constructiilor a scazut cu 20-40%, fata de anul trecut. Acest lucru se datoreaza atitudinii speculative a multor din cei ce actioneaza pe aceasta piata vis-a-vis de preturile de la inceputul anului”, spune Laurentiu Condreanu.

Pe de alta parte, el considera ca, in comparatie cu perioada dinaintea intregarii Romaniei in UE, calitatea lucrarilor in constructii s-a imbunatatit, deoarece standardele care au fost impuse prin lege impun un anumit salt calitativ. „Orice produs trebuie sa aiba acum agrement AQ comunitar, ceea ce inseamna ca produsele intermediare folosite si prestatia muncitorilor trebuie sa se alinieze standardului european”, mentioneaza Directorul de Productie al companiei Universal Steel Construct Bucuresti.

In opinia sa, principalele propuneri legislative care ar viza imbunatatirea standardelor in constructii trebuie inglobate intr-un pachet de legi care sa stabileasca criterii clare pentru planul de dezvoltare urbanistica al fiecarei localitati. „Acest plan de dezvoltare urbanistica trebuie batut in cuie pe termen lung, fara a se mai da autorizatii de constructie ‘cu dedicatie’, asa cum se intampla acum, cand multi construiesc inca unde si cum vor