Festivalul International de Folclor “Carpati” 2009 s-a incheiat cu un succes deplin

festival_carpati1.jpgPe 16 august, in Parcul Strand din Pitesti s-a incheiat cea de-a XXVI-a editie a Festivalului International de Folclor “Carpati”, eveniment organizat sub egida Sarbatorilor Argesului si Muscelului, de Consiliul Judetean Arges si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditonale, cu sprijinul Teatrului “Alexandru Davila” Pitesti si a Primariilor municipiilor Pitesti, Campulung Muscel, Curtea de Arges si a oraselor Topoloveni si Mioveni.

Festivalul International Folcloric Carpati 2009, aflat la a XXVI-a editie, s-a bucurat in acest an de prezenta a cinci ansambluri de peste hotare, reprezentand Bulgaria, Italia, Franta, Turcia si Spania si noua ansambluri din judetul Arges, in total, peste 400 de artisti.

Pe traseul Piata “Vasile Milea”, Teatrul “Al. Davila”, Calea Bucuresti, Parcul Strand s-a desfasurat ultima parada a portului, cantecului si dansului popular la care au participat: Fanfara Teatrului “Al. Davila” (dirijor Gheorghe Predoiu), Ansamblul folcloric “BOTEGRAV” din Bulgaria (manager si coregraf Stoian Stoianov), Compania Folk Dance Group “IL CILINDRO” din Cortona-Italia (presedinte Fanelli Loredano), Asociacion Cultural Folklorica Abul-Beka Coros y Danzas de Ronda” din Ronda-Spania, (director Adela Ramirez, coregraf Rosio Vasquez) si Ansamblul Folcloric Profesionist “Dorul” al C.J.C.P.C.T. Arges (coregraf Catalin Oancea).

Inchiderea Festivalului International de Folclor “Carpati” a avut loc pe scena Strandului din Pitesti, in prezenta Vicepresedintelui Consiliului Judetean Arges, Florin Tecau, a Primarului Municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, a parlamentarilor de Arges, consilierilor judeteni, si a directorilor de institutii de cultura din judet.

In cele sase zile de festival au participat peste 500 de dansatori romani si straini, acestia bucurand miile de spectatori din orasele si municipiile pe unde festivalul a trecut in acest timp. Astfel, schimburile culturale si de idei au contribuit din plin la cunoasterea umana a grupurilor participante, la intarirea prieteniei si imbogatirea orizontului spiritual al acestora.

Ce-a de-a treia editie a Sarbatorilor Argesului si Muscelului continua, iar argesenii si muscelenii se vor bucura pana la data de 13 septembrie de lansari de carte, expozitii (Expozitia de preparate culinare traditionale, Targul mesterilor populari etc.), concursuri (Concurs national de electronica pentru elevi, “Cea mai frumoasa argeseanca si cel mai frumos argesean, purtatori ai costumelor populare de sarbatoare” etc.), Festivalul de teatru pentru copii, Congresul international de matematica – informatica, Festivalul Medieval Vlad Tepes – Dracula Fest., dar si de spectacole, joc si voie buna.

festival_carpati2.jpg

festival_carpati3.jpg

festival_carpati4.jpg

festival_carpati5.jpg

festival_carpati6.jpg