Festivalul de Interpretare Muzică Ușoară „Vis de Stea” a devenit deja unul bine-cunoscut în întreaga țară, ba chiar și peste hotare – anul acesta a existat o domnișoară care a călătorit tocmai din Germania ca să ajungă în municipiul Moinești. Au existat de asemenea oaspeți din Bulgaria și Republica Moldova și din foarte multe localități din România – în total mai mult de 230 de concurenți s-au întrecut pentru obținerea Marelui Trofeu.
În acest an Marele Trofeu a ajuns la Prislopan Adelina-Mihaela din Iași, profesor: Gabriela Nechita – categoria de vârstă 14-15 ani , secțiunea Solist; de asemenea s-au mai acordat Trofeul Junior: Popoacă Alex-Gabriel, din Brăila, profesor: Valentin Vasopol – categoria de vârstă 12 ani, secțiunea Solist; Trofeul Debut: Popa Maria-Alessia din Sân-Martin (județ Bihor), profesor: Ovidiu Lazăr – categoria de vârstă 10-13 ani, secțiunea Debut și Trofeul M. Y. Music Art: Popovici Mateo din Comănești, profesor: Irina și Alexandra Pashalov – categoria de vârstă 14-18 ani, secțiunea M. Y. Music Art.
„A fost un concurs parcă mai dificil de jurizat ca niciodată!”, mărturisea președintele juriului, conpozitorul Mihai Alexandru. În discursurile lor, toți ceilalți membri din juriu (Luminița Anghel, Nicoleta Matei (Nico), Crina Mardare, Aurelian Temișan, Mihai Alexandru, Bogdan Dragomir, Viorel Gavrilă, Claudiu Bulete și Daria Anastasia Tanasă) au oferit o mulțime de sfaturi tuturor participanților și au recunoscut de asemenea că la această ediție au „muncit” parcă mai mult decât în toate edițiile de până acum.
„Sunt convins că investițiile majore pe care le facem pentru a derula programe, proiecte și evenimente culturale sunt esențiale pentru comunitatea noastră! „Vis de Stea” este încă un exemplu – estimez că la ediția aceasta am avut mai mult de o mie de oameni care ne-au vizitat: peste 230 de concurenți, părinții, bunicii, prietenii lor! Valoarea interpreților și calitatea profesorilor care i-au pregătit pe aceștia au demonstrat că acest eveniment este de bun augur pentru prezentul dar mai ales pentru viitorul acestui concurs de interpretare deja renumit! Mulțumesc echipei M. Y. Music Art – Irina, Alexandra și Menelaos Pashalov – iată, parteneriatul nostru are mai mult de un deceniu – de la Sala de Festivități din sediul primăriei, la Centrul Cultural și apoi pe scena Teatrului de Vară din Parcul Băi! Felicitări tuturor!”, a concluzionat Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.