Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie nu accepta reducerea veniturilor salariatilor

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) nu accepta reducerea veniturilor salariatilor din administratie, a declarat Valer Suciu, presedinte al FNSA.

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie, reprezentativa la nivel national pe ramura administratie publica, cu 45.368 de membri, a participat, prin reprezentantii sai, in saptamana 9-13 martie, la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, la o serie de intalniri cu reprezentantii Guvernului si federatiile reprezentative din domeniul bugetar, in care s-a discutat si negociat proiectul de act normativ privind masurile de reglementare financiara in domeniul bugetar.

In cadrul acestor intalniri, reprezentantii Federatiei au aratat ca nu accepta reducerea veniturilor salariatilor din administratia publica, prin sistarea acordarii, in anul 2009, a premiilor si sporurilor generale (spor pentru conditii vatamatoare, premiu de 10 la suta pentru functionarii publici, premiu de 2 la suta pentru personalul contractual si 5 la suta din economiile la salarii). De asemenea, acestia precizeaza ca nu accepta scaderea performantei actului administrativ, prin neacordarea salariului de merit, diminuarea indemnizatiei de conducere, eliminarea sporurilor specifice controlului intern si controlului financiar preventiv precum si neplata orelor suplimentare.

Daca propunerile FNSA nu vor fi acceptate, iar Ordonanta va fi adoptata in forma actuala, Federatia a anuntat ca va declansa imediat conflictul de munca si va trece la actiuni de protest organizate impreuna cu celelalte federatii bugetare afiliate la CNS “Cartel Alfa”. “In consecinta, FNSA a solicitat tuturor liderilor de sindicat sa faca toate demersurile pentru pregatirea actiunilor de protest care urmeaza a fi organizate”, si-a incheiat declaratia de presa Valer Suciu.