Fără disponibilizări în acest an la Primăria Buzău

Niciunul din cei aproape 1.000 de salariaţi ai primăriei municipiului Buzău nu va fi disponibilizat, a anunţat joi primul edil al oraşului.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, a declarat că a luat cunoştinţă de ordonanţa de urgenţă care stabileşte modul de aplicare a Legii de salarizare unitară, dar municipalitatea nu are în vedere nicio disponibilizare.

“În ultimii ani, numărul de salariaţi nu a crescut, nu am făcut noi angajări, iar veniturile acestora sunt destul de reduse”, a mai spus primarul Constantin Boşcodeală. Potrivit sursei citate, în cadrul primăriei se află şi două categorii de salariaţi plătiţi de la bugetul local, poliţiştii comunitari şi cadrele medicale de la cabinetele şcolare, dar numărul acestora nu este supradimensionat şi corespunde standardelor europene. “Singurul domeniu unde vom analiza o eventuală redistribuire de personal este cel al asistenţei sociale unde numărul de salariaţi este ridicat în comparaţie cu cel al persoanelor asistate”, a precizat edilul şef al municipiului Buzău. AGERPRES