simionescu__aurel.jpgPrimarul de Braila, Aurel Simionescu, a declarat, joi, ca solutia de reducere a cheltuielilor prin concedierea a 20% din numarul de bugetari nu poate fi aplicata la nivelul institutiei pe care o conduce, deoarece din organigrama existenta lipsesc deja o suta de oameni.

„Primaria are in organigrama 344 de posturi si are ocupate, in acest moment, 242 de posturi. Deci, daca e sa ne jucam cu vorbele, o sa facem o disponibilizare de 100 de posturi. Sunt lucruri care nu le rezolvam prin declaratii politice, ci prin acte administrative sau prin legi, care au puterea de a regla aceste lucruri”, a declarat Aurel Simionescu.

In ceea ce priveste solicitarea de trimitere a salariatilor in concediu fara plata timp de zece zile, primarul a spus ca nici acest lucru nu este posibil, avand in vedere ca se lucreaza cu mult sub schema de personal, iar lipsa unor oameni ar putea afecta intreg sistemul administrativ. „Concediul de zece zile administrativ nu are justificare. Sunt in executie diverse tipuri de contracte, daca eu nu am facut o contestatie astazi, pentru ca sunt in concediu, ea nu mai are valabilitate maine. Oamenii nu pot astepta sa vin eu din concediu sa-i dau certificat de nastere sau de deces. Haideti sa hotaram ca trei luni de zile se diminueaza salariul sau o formula din aceasta, care poate fi un act administrativ, dar trebuie luat de acord cu sindicatele”, a precizat Simionescu.