prina_minel1.jpgFirmele care vor investi în viitorul parc industrial din municipiul Slatina vor fi scutite de la plata taxelor şi impozitelor pe proprietate şi de la plata taxelor pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie, conform unei hotărâri adoptată joi de Consiliul Local. De asemenea, consilierii locali au aprobat joi şi studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea parcului industrial, în document fiind specificate aspecte referitoare la căile de acces, racordul la utilităţi, poziţionarea parcelelor ce urmează a fi concesionate investitorilor.

Primarul municipiului Slatina, Minel Prina, a declarat că prin acordarea facilităţilor menţionate administraţia locală urmăreşte să atragă investitorii şi să determine astfel crearea de locuri de muncă.

Parcul industrial ce va fi realizat în municipiul Slatina va avea o suprafaţă de peste 20 de hectare, terenul respectiv fiind situat în prelungirea actualei platforme industriale din apropierea comunei Milcov. Conform primarului Minel Prina, în prezent sunt în derulare demersurile pentru obţinerea certificatului de funcţionare a parcului industrial şi în prima parte a anului 2014, când se vor finaliza aceste demersuri, administraţia locală va începe o campanie amplă de promovare pentru atragerea investitorilor.

Administrarea parcului industrial va fi asigurată de o societate al cărei acţionar majoritar este Consiliul Local Slatina şi a cărei înfiinţare a fost aprobată în luna septembrie. Primarul municipiului Slatina a arătat că ar putea fi creat în următorii 3-4 ani un al doilea parc industrial, la ieşirea din Slatina spre comuna Brebeni, pe un teren al unei foste unităţi militare. AGERPRES