Facilitati fiscale pentru investitii de peste o jumatate de milion de euro la Botosani

Companiile romanesti sau straine care vor investi peste 500.000 de euro in constructia unor cladiri in municipiul Botosani vor beneficia, pentru o perioada de trei ani, de scutirea de la plata impozitului pe cladiri si a impozitului pe teren.
Municipalitatea botosaneana a decis sa stimuleze investitiile mari, incluzand in proiectul de buget pe 2007 facilitati fiscale pentru persoanele juridice care fac lucrari de minimum jumatate de milion de euro.

“Vrem sa cream locuri de munca. Aceasta scutire este valabila pentru persoanele juridice, pentru ca nu vrem ca o persoana fizica sa isi construiasca o casa de 500.000 de euro si sa beneficieze de facilitati”, a declarat primarul Catalin Flutur.

Scutirea de la plata impozitului pe cladiri si teren va fi inclusa in hotararea privind bugetul local al municipiului Botosani pe 2007 si va fi valabila doar in anul respectiv. Facilitatea va trebui prevazuta si in bugetele pe anii urmatori, astfel incat ea sa poata fi acordata timp de trei ani consecutiv.