carpatcement1.jpgSâmbătă, 11 octombrie, Fabrica de ciment Fieni a Carpatcement a aniversat alături de angajați un secol de la înființarea Fabricii de ciment din Fieni. Fabrica dela Fieni este așadar membră cu drepturi depline a grupului de branduri centenare din România ce au trecut cu brio testul rezistenței de-a lungul timpului. Istoria celei mai vechi fabrici de ciment în funcțiune din România a început la Fieni în 1914. Atunci, datorită câtorva ingineri de excepție, care au putut să anticipeze și să răspundă provocărilor ivite într-o industrie abia apărută, au fost puse bazele unei fabrici ce avea să devină mai târziu un simbol al inovației și profesionalismului.

Aniversarea a 100 de ani de la înființarea Fabricii de ciment la Fieni a fost dedicată exclusiv angajaților. Alături de aceștia au fost echipa de conducere a Carpatcement Holding,reprezentanții comunității locale, dar și invitați internaționali, precum Andreas Kern, membru în Consiliului de Administrație HeidelbegrCement Group, și Robert Breyer, Head of HeidelbergCement Technology Center pentru Europa Centrală-Asia Centrală.

„Timp de 100 de ani Fabrica de ciment de la Fieni a existatcontinuu, traversând diferite etape ale istoriei care au marcat evoluția și dezvoltarea acesteia. În 2014 Fabrica este membră a puternicului Grup HeidelbergCement, care are de asemenea o tradiție de peste 140 ani în această industrie.Astăzi, doresc să le mulțumesc acelora care indiferent de zi sau noapte, sărbătoare sau concediu, își lasă familiile acasă și răspund prezent la chemările fabricii. În aceeași măsura, mulțumesc în mod deosebit clienților, furnizorilor, comunității locale și autorităților statuluiîmpreună cu care am încercat să construim un parteneriat durabil, fiind convinși că numai împreună ne putem dezvolta și susține reciproc.Despre noi,îi vom lăsa pe alții să vorbească, dar avem în continuare datoria să facem tot ce depinde de noi astfel încât acest stindard al fabricii și industriei cimentului să fie dus mai departe către generațiile viitoare cu mândrie și respect. La mulți ani,dragii mei colegi! La mulți ani, cimentiști! La mulți ani, Fieni!”, declară Florian Aldea,Președinte – Director General al Carpatcement Holding.

Cimentul produs la Fieni a participat la construcția României pe care o știm astăzi, reușind să scrie istoria acestei națiuni timp de un secol. Produsele durabile și de înaltă calitate oferite au fost utilizate la construcția celor mai semnificative simboluri naționale. Hotelul Intercontinental, Teatrul Național, Barajul de la Vidraru sunt doar câteva exemple din vasta experiență a fabricii.

De la înființare fabrica de la Fieni a avut un ritm alert de creștere și a ajuns în 1940 să fie cel mai mare producător de ciment din România. Din 2002 Fabrica din Fieni a devenit membră a grupului HeidelbergCement, după fabricile din județele Neamț și Hunedoara. Din acel an s-a început procesul de rebranding al companiei, preluându-se rapid trăsăturile și particularitățile de ordin tehnic german sub numele Carpatcement.