Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat că în anul 2017 se preconizează demararea unor proiecte mari în oraş, cum ar fi un nou pod peste Crişul Repede sau extinderea unei linii de tramvai.

„În această perioadă discutăm partea de bugete, să vedem ce constrângeri avem, ca să atacăm proiectele care nu depind de alţii. Cele care depind de alţii le vom plasa în etapa a doua. Preconizăm totuşi nişte proiecte importante”, a spus Bolojan.

Primul proiect se referă la extinderea liniei de tramvai înspre Universitatea din Oradea, aproximativ 5 kilometri noi de linie, care va permite o legătură directă între cartierul Rogerius şi zona campusului universitar.

Al doilea proiect este un nou pod rutier peste râul Crişul Repede, care străbate Oradea, pod care va avea menirea să decongestioneze zona centrală. Actuala pasarelă din zona Informatica va fi demolată, în locul acesteia urmând să se construiască noul pod rutier.

Un alt proiect important este extinderea drumului expres din strada Bihorului înspre giraţia din Episcopia, pe o lungime de 3,5 kilometri, care va facilita accesul direct dinspre Satu Mare către zona de dealuri a municipiului Oradea. De asemenea, vor continua lucrările la sistemul de termoficare a oraşului, în valoare de aproximativ 15 milioane de euro.

Potrivit primarului, proiectele vor începe din fonduri locale, după care vor fi decontate din fonduri europene. „În 2017 vom începe proiecte mari, de doi-trei ani, cum ar fi construirea podului rutier de la Informatica şi reabilitarea Pieţei Ferdinand, pentru ca zona centrală a Oradiei să arate cât mai bine. Sper ca în 2017 să auzim doar de lucruri bune pentru ţara noastră şi pentru Oradea”, a postat primarul pe pagina sa de Facebook. AGERPRES