Conducerea Consiliului Judeţean Vaslui acuză autorităţile locale din Negreşti că au blocat lucrările de extindere a reţelei de gaz metan din oraş. Primarului din Negreşti, Ioan Cozma, i se reproşează faptul că nu a trimis la timp către CJ Vaslui, un document din care să reiasă că administraţia locală este de acord cu continuarea derulării investiţiei.

„În anul 2011 CJ Vaslui a prevăzut alocarea sumei de 1.800.000 de lei pentru continuarea extinderii reţelei de gaz la Negreşti, iar din această sumă s-au cheltuit aproximativ 600.000 de lei. Pentru efectuarea lucrărilor în continuare, până la suma de 1,8 milioane, Primăria Negreşti avea obligaţia să solicite la judeţ acest lucru”, a declarat Vasile Mihalachi, preşedintele CJ Vaslui.

„Noi am prevăzut în buget banii pentru etapa a doua a investiţiei, dar nu puteam aloca banii în continuare pentru lucrări în lipsa unui document de la Primăria Negreşti din care să reiasă că cei de acolo sunt de acord cu continuarea investiţiei. Lucrurile s-au tot tergiversat până la finele anului trecut, solicitarea lor nu a mai venit, iar noi am fost obligaţi să dirijăm banii pentru alte investiţii pentru a nu-i pierde. Acum nu avem de unde să dăm bani pentru extinderea reţelei de gaz, dar nu este vina noastră pentru că s-a ajuns aici”, a mai spus Vasile Mihalachi.

La rândul său, primarul oraşului Negreşti, Ioan Cozma, susţine că vina pentru blocarea lucrărilor aparţine celor de la CJ. „Întrebaţi pe oricine de la Primăria Negreşti despre acest lucru. Nimeni nu ştie ceva de vreun document care trebuia trimis de noi. La finalul anului trecut am solicitat banii respectivi de la CJ, bani care ar fi venit cu destinaţie precisă, dar probabil cei de acolo au crezut că o să-i cheltuim în alte scopuri. În urmă cu aproximativ o lună, la o şedinţă a Consiliului Local, ne-am trezit cu conducerea CJ, care ne-a spus că nu mai are de unde să dea bani pentru extinderea reţelei de gaz”, a declarat primarul oraşului Negreşti, Ioan Cozma.

În cea de-a doua etapă a extinderii reţelei de gaz din oraşul Negreşti urmau să fie branşate 2.600 de gospodării şi un număr de 55 de obiective sociale şi comerciale. Aproximativ 1.000 de apartamente sunt deja racordate le reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din oraş. AGERPRES