Expoziţia de arhitectură vernisată pe 24 martie în municipiul Giurgiu îşi aşteaptă vizitatorii

giurgiu_expozitie1.jpgDupă deschiderea oficială de luni, 24 martie, la care au fost prezenţi specialişti de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti, angajaţi din cadrul Primăriei Giurgiu, edilul şef Nicolae Barbu, dar şi invitaţi mai puţin cunoscători ai acestui domeniu, expoziţia lucrărilor de arhitectură realizate de studenţi de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” în cadrul Şcolii de vară “Conversie Centru Social Sustenabil Stejarul” îşi aşteaptă vizitatorii.

Până pe 6 aprilie, Galeriile de Artă “Silvia Grosu Jelescu” din centrul municipiului Giurgiu găzduiesc aşadar o expoziţie inedită, realizată de tinerii Compartimentului de Arhitectură Urbană şi Amenajarea Teritoriului, coordonaţi de arhitectul şef al Primăriei, Anne Marie Gacichevici.

Prin această acţiune s-a urmărit promovarea rezultatelor obţinute în cadrul primei ediţii a Şcolii de vară de arhitectură de la Giurgiu, pe tema conversiei Taberei “Stejarul” într-un centru de îngrijire pentru persoane vârstnice, dar şi dezvăluirea temei principale a celei de-a doua ediţii, programată pentru luna iulie a acestui an, respectiv Cetatea din insulă.

Expoziţia este împărţită în trei secţiuni: prima este destinată proiectelor de conversie a taberei în centru pentru persoane vârstnice, în cea de-a doua poate fi vizionat filmul realizat în timpul Şcolii de vară, iar în a treia secţiune este ilustrată Cetatea lui Mircea cel Bătrân, prin prezentarea unei machete aparţinând muzeului Şcolii Gimnaziale nr. 4 „Mihai Eminescu”, dar şi a unei colecţii de arheologie a muzeului şcolar, pe tematică medievală.

Aşadar, iubitorii de istorie, arheologie şi nu în ultimul rând de arhitectură sunt invitaţi să treacă pragul expoziţiei până duminică 6 aprilie, inclusiv.

giurgiu_expozitie2.jpg