mortu_viorel.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Viorel Mortu, a anunţat în ultima şedinţă a CJ că la nivelul instituţiei pe care o conduce va fi numit un expert economic care va monitoriza proiectele primăriilor din judeţ cofinanţate din bugetul Consiliului.

„Vom numi un expert economic care va gestiona toate proiectele pe care le derulează primăriile şi care va avea în sarcină să informeze zilnic directorul economic al CJ şi preşedintele zilnic în legătură cu toate care ţin de aceste proiecte. Facem acest lucru pentru că este posibil ca unii primari, din dorinţa de a cheltui banii, de a atrage fonduri sau de a-şi arată puterea în an electoral, să aibă ambiguităţi in decizii sau în a procura banii necesari. Expertul va comunica oficial dacă găseşte vreo ambiguitate în ceea ce priveşte cheltuirea sumelor din buget sau dacă întâlneşte vreo decizie neclară a Consiliului Local. În acest caz, Consiliul Judeţean îşi va retrage banii. Nu va exista nici înţelegere, nici iertare, unde va fi găsit ceva neclar”, a declarat Mortu.

Potrivit preşedintelui CJ Brăila, numai în lunile iunie, iulie şi august, Consiliul Judeţean finanţează cu peste 16 milioane de lei proiectele primăriilor din judeţ. AGERPRES