eximbank_sigla.jpgEximBank oferă exportatorilor un pachet complex de instrumente financiare care pot contribui atât la dezvoltarea afacerilor, cât şi la reducerea riscurilor asociate acestui tip de activităţi, au spus oficialii băncii la întâlnirea pe care au avut-o cu reprezentanţii firmelor exportatoare din Vrancea.

„Banca noastră oferă exportatorilor atât produse de finanţare, cât şi produse de asigurare şi de garantare. Toate aceste instrumente ajută exportatorii şi le oferă siguranţa că afacerile lor nu sunt în niciun moment în pericol şi nici nu există riscul de a pierde banii care urmează să fie obţinuţi în urma exporturilor”, a declarat Paul Ichim, vicepreşedintele EximBank.

La întâlnirea care a avut loc la Focşani au participat reprezentanţi ai firmelor exportatoare şi ai băncilor comerciale din zonă, precum şi oficiali locali.

„Oamenii de afaceri vrânceni au nevoie de identificarea unor nişe de dezvoltare şi având EximBank, acum, aici, lângă noi, este un plus de valoare. Dispunem de potenţial turistic, de potenţial în zona de industrializare a lemnului şi, nu în ultimul rând, de potenţial viticol. Sperăm ca împreună cu EximBank să creştem investiţiile în infrastructură şi, de asemenea, să reuşim să îmbunătăţim gradul de absorbţie a fondurilor structurale”, a menţionat Ion Oprea, prefectul judeţului Vrancea.

Evenimentul de la Focşani face parte dintr-un proiect mai amplu pe care EximBank îl va derula în prima jumătate a acestui an împreună cu Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR) care constă în organizarea unei serii de întâlniri cu oamenii de afaceri din ţară, pentru prezentarea modalităţilor prin care banca poate susţine dezvoltarea sau activitatea de export a companiilor locale.

EximBank sprijină activitatea de export din faza de producţie, livrare şi până la încasarea contravalorii mărfurilor exportate, prin:

– credite (care acoperă cheltuielile pentru fabricarea produselor sau livrarea mărfurilor);

– garanţii de export (pentru mărfuri generale, pentru stimularea realizării de obiective complexe şi produse cu ciclu lung de fabricaţie);

– asigurarea creditelor pentru producţia de export, a creditelor de export pe termen mediu şi lung, a creditului cumpărător;

– informaţii comerciale despre partenerii de afaceri.