Excedentul bugetar din 2012 al CJ Teleorman va fi folosit pentru obiective de investiţii

Un excedent al bugetului judeţului Teleorman din anul trecut în valoare totală de peste 11,1 milioane de lei va fi folosit pentru susţinerea unor obiective de investiţii derulate în 2013.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, a declarat joi că circa 10,86 milioane de lei din excedentul bugetar vor fi utilizate în cadrul secţiunii dezvoltare pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Alexandria.

În prezent la cea mai mare unitate spitalicească din Teleorman se află în derulare un amplu proiect de reabilitare cu valoarea totală de aproape 83,5 milioane de lei, fondurile fiind asigurate în principal de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară “Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”.

Din excedentul bugetar al CJ înregistrat anul trecut, aproximativ 384.700 de lei se vor folosi pentru finanţarea unei alte investiţii, “Reabilitarea DJ 504 Cernetu-Alexandria”, care, de asemenea, beneficiază în mare parte de bani accesaţi de principala instituţie a administraţiei publice judeţene, printr-un proiect, din Fondul European de Dezvoltare Regională. AGERPRES