zalau_primaria.jpgBugetul local al municipiului Zalău a întregistrat în 2014 un excedent de peste patru milioane de lei, în scădere faţă de anul anterior, când surplusul a fost de 11,6 milioane de lei.
Consilierii municipali au aprobat, joi, acoperirea deficitului bugetar al anului 2014 de la secţiunea de dezvoltare, în sumă de circa un milion de lei, din excedentul secţiunii de funcţionare, ce a fost de 5,2 milioane de lei.

„Deficitul de la secţiunea de dezvoltare putea fi şi mai mare, dacă se realizau la timp toate lucrările din contractele aflate în derulare. Deci faptul că avem un deficit mic la dezvoltare nu e neapărat un lucru bun”, a precizat Radu Căpîlnaşiu, primarul Zalăului.

Conform execuţiei provizorii la sfârşitul anului 2014, municipiul Zalău a înregistrat un excedent provizoriu de 4.274.020 lei, potrivit datelor Direcţiei Economice a instituţiei.

Bugetul aprobat al secţiunii de funcţionare a primăriei Zalău a fost de 115,7 milioane de lei, veniturile fiind de 117,3 milioane de lei, iar cheltuielile de 112,1 milioane de lei. La secţiunea de dezvoltare, bugetul aprobat a fost de 25 de milioane de lei, veniturile fiind de 25,1 milioane de lei, iar cheltuielile de 25,1 milioane de lei. Suplimentar, la secţiunea de dezvoltare a fost cheltuit integral şi excedentul din anul 2013, de 11,6 milioane de lei. AGERPRES