Consilierii locali ai Sectorului 3 au adoptat un proiect de hotărâre privind utilizarea a 57 de milioane de lei, reprezentând excedentul rezultat după încheierea exerciţiului bugetar al anului 2016, ca sursă de finanţare pentru secţiunea „dezvoltare”.

Astfel, 29,9 milioane de lei din această sumă ar urma să fie alocate reabilitării termice a blocurilor de locuinţe, iar 12,8 milioane de lei pentru amenajarea spaţiilor verzi din zona str. Fizicienilor, bd. Camil Ressu, bd. Theodor Pallady, bd. Unirii, în timp ce 1,3 milioane lei vor reveni amenajării spaţiilor verzi din zona bd. Nicolae Grigorescu, Aleea Barajul Lotru, Aleea Barajul Sadului, str. Vasile Goldiş, bd. 1 Decembrie 1918, bd. Basarabia, str. Lucreţiu Pătrăşcanu.

De asemenea, 2,8 milioane lei se vor folosi pentru construirea unui complex cu bazin de înot şi sală de sport la Şcoala gimnazială nr. 195, două milioane de lei vor fi alocate pentru lucrări de reamenajare peisagistică şi întreţinere la Liceul teoretic „Al. I. Cuza”, iar alte două milioane de lei pentru modernizarea şi creşterea eficienţei energetice la Grădiniţa nr. 191.

Din Bucureşti, suntem pe ultimul loc ca buget pe cap de locuitor. Şi, cu toate astea, iată că am reuşit să facem atât de multe lucruri şi să avem şi un excedent consistent. (…) (S-a afirmat că – n.r.) ”a făcut credit Primăria de la BEI, de 90 de milioane de euro’. S-a aprobat un credit de 90 de milioane în Consiliu, care putea fi folosit pentru cofinanţare şi prefinanţare a fondurilor europene, bani care nu au fost accesaţi şi vă pot spune că din acele credite aprobate în Consiliu nu s-a cheltuit nici măcar un euro„, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Ene Stelian, consilier al Uniunii Salvaţi România, a propus un amendament în baza căruia sumele aferente amenajării spaţiilor verzi să fie realocate pentru reabilitarea termică, dar propunerea a fost respinsă. „De când am ajuns eu primar la Sectorul 3, acum patru ani şi ceva, bugetele pentru spaţiile verzi au fost reduse la jumătate şi demonstrez cu documente aceste aspecte. (…) Anul acesta avem un buget mai mic la spaţii verzi. (…) Nu discutăm doar de spaţii verzi. În lucrările de aici, este şi acea jardinieră de-a lungul râului Dâmboviţa. Acolo au murit mulţi oameni, în fiecare an. Sunt foarte bucuros de câte ori trec pe acolo şi de câte ori văd la televizor sau chiar pe net, când se întâmplă să intre autovehicule în aceea jardinieră şi se opresc acolo şi nu mai sar în Dâmboviţa, să moară”, a spus edilul. AGERPRES