iasi_primaria.jpgPrimarul ieşean Gheorghe Nichita a anunţat că de „Sărbătorile Iaşiului 2014” vor fi organizate mai multe manifestări culturale şi religioase decât în anii precedenţi. Conform lui Nichita, aceste manifestări trebuie să fie pilonul principal pe care să se sprijine candidatura oraşului la titlul de Capitală Culturală Europeană.

Din acest motiv, susţine Nichita, va fi pus accentul pe evenimentele de masă precum competiţii sportive, simpozioane, conferinţe, lansări de carte şi alte manifestări culturale. Acestea se vor desfăşura atât în Piaţa Palatului cât şi în cartierele oraşului. „Dincolo de rolul principalilor organizatori, Primăria municipiului Iaşi şi Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, succesul acestor sărbători depinde şi de gradul de implicare al ieşenilor’, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Tot în cadrul „Sărbătorilor Iaşiului”, municipalitatea va organiza „Seara Valorilor”, eveniment care se va desfăşura, pe 14 octombrie, de la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional Vasile Alecsandri. Regia artistică a manifestării va fi asigurată de către Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române Iaşi, printre momentele artistice fiind inclus şi un recital inedit de dans flamenco, performat de o formaţie din Barcelona.

În weekend municipalitatea a programat, în Piaţa Palatului Culturii, mai multe concerte. Cătălin Crişan, Adrian Daminescu, Gabriel Dorobanţu, Mihai Constantinescu, Corina Chiriac şi Marcel Pavel vor urca pe scenă sâmbătă, pe 11 octombrie, urmând ca duminică să cânte trupele Cargo, Voltaj şi Lotus, noua trupă a celebrului Cristi Minculescu. Luni seara vor cânta Irina Loghin, Maria Ciobanu, Nicolae Furdui Iancu, Maria Dragomiroiu, în acompaniamentul formaţiei Lăutarii, condusă de Nicolae Botgros. De Hramul Sfintei Parascheva, pe 14 octombrie, corul Filarmonicii Moldova va susţine un recital de excepţie, cu un repertoriu de muzică clasică şi religioasă.

Concertele din Piaţa Palatului Culturii vor fi încheiate miercuri seara cu un show susţinut de vedetele Vocii României, Smiley, Marius Moga, Tudor Chirilă şi Loredana Groza, cu participarea actorului Pavel Bartoş. Ca în fiecare an, la finalul spectacolului va fi organizat un foc de artificii care, susţine primarul, va dura mai bine de 20 de minute. AGERPRES