Europarlamentarul PSD Victor Negrescu le-a prezentat, joi, primarilor din Caraş-Severin oportunităţile de finanţare, disponibile direct de la Comisia Europeană.

„Am discutat cu primarii despre proiectele dânşilor. Îi vom îndruma în a iniţia un dialog cu Comisia Europeană pentru a obţine finanţare. Există multe oportunităţi. Există posibilitatea de a finanţa iluminatul public prin energie regenerabilă sau posibilitatea de a finanţa tot ceea ce înseamnă ideea de schimbare a transportului public local ori proiecte care permit crearea de locuri de muncă. Am prezentat aceste oportunităţi pentru că sunt membru în Comisia Bugete şi Comisia Juridică din Parlamentul European”, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, europarlamentarul social-democrat.

Victor Negrescu a precizat că a fost lansat un portal de informare care se numeşte granturieuropene.ro, unde sunt disponibile toate liniile de finanţare directe, la nivelul Comisiei Europene. În total sunt peste 800 de linii de finanţare care se deschid anual, dintre care aproximativ 300 sunt pentru autorităţile publice locale, în valoare totală anuală de 35 miliarde euro. Suma este foarte mare, în opinia europarlamentarului, în comparaţie cu cele doar şapte miliarde de euro pe care România le primeşte anual, prin fonduri structurale.

La rândul său, deputatul PSD de Caraş-Severin, Ioan Benga, a subliniat, în aceeaşi conferinţă de presă, faptul că Uniunea Europeană dă foarte mulţi bani, ceea ce înseamnă o şansă pentru români. „În acest fel putem să ne aducem românii acasă, aici unde este o criză acută de forţă de muncă. Sunt milioane de români plecaţi la muncă în străinătate, iar aceasta este şansa noastră. Să dăm dovadă că suntem în stare să accesăm fondurile, care să determine întoarcea românilor acasă şi să dăm viaţă satelor româneşti, unde populaţia este îmbătrânită. Vechile guverne n-au reuşit să atragă nimic, dar acum există o bună conlucrare cu ministrul Teodorovici”, a afirmat deputatul PSD de Caraş-Severin. AGERPRES