totalsoft.jpgEuroconstruct, una dintre cele mai importante firme de construcţii generale din România, membră a Grupului „Industrie Maurizio Peruzzo” controlat de Euroholding, implementează sistemul de project management Primavera al cărui reprezentant unic în România este compania TotalSoft.

Unul din obiectivele acestei achiziţii a fost intenţia de a acoperi o arie mai largă de proiecte, inclusiv proiecte provenite din licitaţiile publice, şi subcontractarea unor lucrări de la firme de construcţii care folosesc deja Primavera.

„Euroconstruct a dorit să investească în îmbunătăţirea modului de gestionare a proiectelor. Am ales Primavera pentru a avea un atu faţă de competitori dar şi pentru a oferi clienţilor noştri servicii de calitate în termenele asumate”, susţine Bianca Harnau, Şef Departament de Planificare, Euroconstruct.

Sistemul livrat de TotalSoft este impus de multe autorităţi contractante drept standard atât pentru realizarea managementului de proiect cât şi pentru raportarea cu subcontractorii. „Luând drept referinţă practica internaţională, din ce în ce mai multe autorităţi contractante din România impun în caietele de sarcini ca furnizorii să aibă unităţi de management de proiect clar definite şi să utilizeze software specializat pentru gestionarea acestei activităţi. Primavera, cu peste 25 de ani de experienţă în domeniu, este un standard”, spune Bogdănel Budeanu, Director Divizia Primavera – Oracle, TotalSoft.

Pe lângă acest sistem, integrat cu o aplicaţie de devize dezvoltată de TotalSoft, s-au furnizat si servicii de training pentru mai multe categorii de utilizatori care vor gestiona proiectele firmei timişorene.

Proiectul pilot, la realizarea căruia Euroconstruct va utiliza sistemul de project management Primavera, este „Autostrada Timisoara – Arad”. În calitate de subcontractant, Euroconstruct va executa, în decursul a 12 luni, 7 poduri şi 8 podete cu o valoare totală de 3 milioane de Euro.

Prin implementarea sistemului furnizat de TotalSoft, Euroconstruct urmăreşte realizarea unei proceduri de lucru standard care să fie aplicată tuturor proiectelor şi care să permită utilizarea eficientă a resurselor şi urmărirea strictă a bugetului.

În România, TotalSoft este singurul partener Oracle cu dreptul de a vinde Primavera şi de a oferi servicii adiacente (implementare, consultanţă, suport tehnic precum şi servicii de şcolarizare recunoscute pe plan naţional şi internaţional). Cu o exclusivitate de peste 15 ani în România, TotalSoft are un portofoliu de peste 600 clienţi Primavera şi un market share în zona de project management de 90%.

Despre Euroconstruct

EUROCONSTRUCT este una dintre cele mai importante firme de construcţii generale din România. Cotată la bursă şi dotată cu certificare ISO 9001, compania are o experienţă de peste cincisprezece ani în construcţiile civile şi industriale.

Euroconstruct operează şi cu formula „la cheie” unde, punând în practică experienţa dobândită şi calificarea propriilor tehnicieni, este capabilă să garanteze alegerea corectă şi coordonarea tuturor fazelor de execuţie, inclusiv întreaga parte a instalaţiilor şi finisajelor.

Despre TotalSoft

Cu peste 15 de ani de experienţă, TotalSoft este unul dintre liderii industriei IT romaneşti în dezvoltarea şi furnizarea de soluţii şi servicii complexe de afaceri. Având 1500 de clienţi în sectorul privat şi public din 21 de ţări, printre care USA, Germania, UK, Italia sau Franţa, TotalSoft deţine o expertiză de necontestat în verticale ca financiar-bancar, distribuţie, retail, medical, utilităţi, construcţii, proiectare, producţie, servicii sau administraţie publică.

TotalSoft este unic reprezentant Primavera în România şi Ungaria şi este formatorul şi principalul promotor al profesiei de Project Management la nivel regional, pregătind deja peste 5000 de specialişti certificaţi internaţional în project management.
Compania deţine suita proprie de soluţii software Charisma Business Suite, din care fac parte sisteme recunoscute cum ar fi Charisma ERP, Charisma HR&Payroll sau Charisma Medical Software.

TotalSoft este parte a grupului Global Finance, una din cele mai importante firme de investiţii private din Europa de Sud-Est cu birouri în Atena, Bucureşti, Sofia şi Belgrad. Global Finance administrează fonduri de peste 850 milioane euro, obţinute în urma administrării de fonduri de investiţii private şi imobiliare, şi a realizat peste 70 de investiţii de la înfiiţarea sa în 1991.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.totalsoft.ro.