Consiliile judetene din Moldova, dar si din alte parti ale tarii, vor trebui sa se asocieze pentru ca Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta sa poata beneficia de fonduri de la Uniunea Europeana.
Raed Arafat, medic coordonator al SMURD, afirma ca aceasta asociere este foarte importanta intrucat, in perioada 2007-2013, Uniunea Europeana acorda fonduri in valoare de 87 milioane de euro, pentru achizitionarea de echipamente moderne pentru inspectoratele din tara. „Cu aceste fonduri se vor putea achizitiona 300 de ambulante cu echipamente complexe, precum si aparatura cu ajutorul careia vor putea actiona 400 de echipe de interventie din toata tara”, a explicat Raed Arafat. Medicul a afirmat ca principala conditie este asocierea dintre consiliile judetene, care vor asigura eligibilitatea programelor.

„Aceste dotari vor permite reducerea timpilor de raspuns ai echipajelor de interventie la standardele europene in domeniu: 8 minute pentru interventia personalului calificat, in cazul unui accident, si 15 minute pentru interventia pompierilor”, a adaugat dr. Raed Arafat.